Kalıp işleri

Kalıpçılık… Güzel meslek yani eğlenceli. İlkokulda alçıdan Atatürk portreleri az yapmamışızdır. Laptopumun bir ihtiyacı üzerine ufak bir kalıp çalışması yaptım bende. Masanın üzerinde buz pateni yapan bir laptopunuz varsa bu yazı tam sizin için. Nitekim kayan bir bilgisayar hızını alamayıp yer ile kucaklaştığında büyük hüsrana uğratabilir sizi de.Kayma sebebine göz atarsak bilgisayarın altındaki kauçuk, plastik ayakların olmayışından anlayabiliriz. En azından ben böyle anladım ki o kauçuk zamazingo kaybolmuş,bir şekilde çıkmış oradan. Bunun üzerine ne yaptık?

  • Öncelikle laptopdaki plastik ayağın olduğu yere silikon dökerek kalıp çıkarmaya çalıştık olmadı. Kalıp kolay kolay çıkmadı oradan nitekim silikonun plastikten ayrılması zor.
  • Sonra biraz yağ ile sildikten sonra silikon döküp denedik yine olmadı.
  • Sonra bir bilene sordum. Karşı komşu Mehmet abi. Teşekkürler. İlkokul bilgilerimi depreştirdi.
  • Kauçuk ayaklardan birini söküp yağa buluyorsunuz. Sonra üzerine çabuk kuruyan alçı döküyorsunuz. Tabi düz bir yüzeyde yapmanız iyi olacaktır bu işi. Alçımız kuruyunca, alçıdan kauçuğumuzu itinayla söküyoruz. Kalıbımız hazır.(Resimdeki silionu çıkardıktan sonra bozulan halidir.
  • Ardından sıcak sıcak silikonu bol bol içine döküyoruz. Soğumasını bekliyoruz ve soğuyunca çıkartıyoruz. İşlem bu kadar.

Bundan sonrası ise oluşturduğumuz silikon ayağın alt kısmını itinayla temizlemek. İyi çalışmalar.

kalıp kalıptan sonra

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir