Yan aynalar ne işe yarar?

Arabanın en az sinyal kolu kadar önemli uzuvlarından(!) biri de yan aynalardır(Evet sinyal kolu ayrı bir yazı başlığını taşıyacak kadar önemli ve bu konuya daha sonra da değinilecektir.) Peki ne işe yarar? Aslında fabrikaların düz bir tasarıma estetik katsın nihayetinde insanda da 2 tane kulak var diyerek ekledikleri bir şey midir? Olabilir fakat zamanla farklı anlamlar yüklenebiliyor bu aynalara.Farklı anlamlar;

  • Geçtiğin arabanın önden nasıl göründüğüne dair merakını giderirsin
  • Arkada bıraktığın yolları izleyebilirsin ki o durumda hayallere dalıp kaza yapman cabası
  • Can sıkıntısına sağa sola çevirip oynayabilir kendini eğlendirebilirsin
  • Gece yolculuğunda arkandaki aracın farları çok rahatsız ediyorsa dışa doğru çevirip güvensiz bir seyahate “oleyy” diyebilirsin

Ve işte can alıcı, keşfedilmeyi bekleyen yan aynaların mucizevi özellikleri;

  • Park ederken sana “gel gel gel” diye bağıranlar kadar yardımcı sessiz bir asistandır. Park etme esnasında ufak değişiklikler yaparak(artık çoğu araba iki düğme ile yukarı aşağıya çapraza eğlenceli bir şekilde aynalarını oynatabiliyor) kaldırıma sıfır yanaşabilirsiniz.
  • Yoldayken sağınızdan solunuzdan gelen araç var mı diye anlık göz atmalarla kontrol ederek güvenli seyahat sağlayabilirsiniz.
  • Dikkat edildiğinde yollarda bulunan beyaz çizgiler vardır hemde dikey çizgiler, biraz daha dikkat edilince bir arabanın o iki dikey çizginin arasında rahatlıkla gidebildiğini görürsünüz. Hah işte o çizgilerin dışına çıkıp çıkmadığınızı (özellikle uzun yollarda) kontrol edebilirsiniz. Böylelikle direksiyon başına geçip koltuğa gömülünce yolu değilde ufuk çizgisini takip eden kimi şoförler aynalarını ayarlayarak arkada bıraktığı çizgileri izleyip güvenli bir seyahat yaptığından emin olabilir.

Aslına bakarsanız aynaların has özelliklerini okumak uzun sürüyor ve bizim kattığımız farklı anlamlara bakarsak pek de eğlenceli değiller. Ama arkadan gelen araçlar sizde o aynaların olduğunu görüp ona göre trafiğin gidişine şekil veriyorlar. Size güveniyorlar. Onların güvenlerini ya boşa çıkarmayın ya da o aynaları yerlerinden çıkarın. En azından size yaklaşan araçlar temkinli olur, sizin olamadığınız derece de temkinli.
Adana Nakliye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir