Xperia SP 4.3 Firmware Test Sürüşü

Merhaba
Beklenene gün geldi ve Xperia SP de 4.3 den nasibini aldı. Fakat Türkiye dağıtımı henüz gelmediği için sabırsız kullanıcılar gibi bende Flashtool ile 4.3 firmware yükleme yoluna başvurdum. Yükleme bitti şipşak herşey tamam. Telefonu açtım pin kodunu girdim sonra programlar otomatik olarak yüklendi aradan zaman geçti ve sorunlar patlak vermeye başladı.

  • Swiftkey uygulamasını aktif edince ilk reseti tattı telefonum. Defalarca denedim yine aynı sorunla karşılaştım.
  • Bir iki resetin ardından pin kodu ekranı gelmeden resete devam etti ve çözümü başka bir telefonda sim kilidini kaldırmakt buldum.
  • Radyoyu açtım tamam bu da güzel fakat kabloyu radyoyu kapatmadan çıkattım. Bu sefer telefonun hoparlör kısmından(kulak) ses gelmemeye başladı. Bir iki denemeden sonra dank etti ve radyoyu tekrar açıp kapatma düğmesinden kapatınca sorun çözüldü. 

Tüm bu sorunlara çözüm bulduktan sonra Swiftkeysiz yaşayamayacağımı anladım ve 4.1 sürüme geri dönüşün yollarına baktım. Nitekim ilgili linkten geri dönüşü yaptım. Sanırım 4.3’ün orjinal Türkiye versiyonunu beklemekten başka çaremiz kalmadı. Gözüme çarpan güzel özelliklerinden birtanesi de pil kullanımı 4.1 e göre çok çok iyi.

Ek 16.02.2014: Araştırmalarım devam ederken yüklediğimden farklı 4.3 sürümlerine denk geldim. Bahsetmiş olduğum sorunları yaşarmıyım diye tereddüt etmeden yükleyip test ettim. Tavsiye ettiğim 4.3 sürümü olarak da paylaşıyorum. Kolay gelsin. Ayrıca linkler Xperia Guide.com’dan alıntıdır.Kolay gelsin.

Android 4.1.2

Tavsiye ettiğim Android 4.3

Tavsiye etmediğim Android 4.3

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir