Xperia U, Gingerbread-ICS-Jelly Bean

İlk dokunmatik göz ağrım. Nitekim ICS güncellemesi gelince alternatif telefon aramaya başlamış bulundum. İlk göz ağrısıya diğer telefonlar güven vermiyor Xperia U kadar. Nitekim Sony ailesinden de kopmak istemiyorum t610, w700, w810, w880, w910 derken U işte. ICS den 2.3.4 sürüme geri dönüşün yolunu buldum uyguladım bu sefer de ICS de ki kolay kullanımı olanaklarını aramaya başladım. Tekrar ICS yükledim bu sefer yine hantal geldi. Arayışlar bitmek bilmiyor, telefon takıldıkça sinir ediyor derken Geçenlerde SXU_TerraRomICS_V6_B.89_Final diye bir sürüme denk geldim ve onu yükledim. Tüm iddialar yerli yerinde evet ICS orjinal sürüme göre hızlı, kısayol menüsü muhteşem fakat 2.3.4 sürüm kadar asla hızlı değil. Kamera durduk yere açılıyor, “Xperia ana sayfası bulunamadı” gibi uyarılar gırla gidiyor derken Jelly Bean arayüzlü “eXperience v2.1 ICS  sürüm” yükledim an itibariyle. İlk izlenimler güzel fakat 4-5 uygulama yükledikten sonra maskesini o da indirecektir elbet diye düşünüyorum. Yolun sonu Gingerbread’ a dayanırsa kurtuluş yok Xperia SP ye terfi edeceğim. Xperia U da jelly bean nasıl duruyor ileri de yazarım. Kod vs dışında arada iyi oluyor android ile takılmak. Sevgilerle.

Edit / 09.08.2013

-eXperience v2.1 ICS sürümde tüm ICS ler gibi kasıyor. Buna istinaden Jelly Bean  “Unofficial_StockJB_XU_V4”  sürümü yükledim. Hızlı ve öfkeli bir sürüm gerçekten. Ayrıca bu sürümde işlemci hızını birazcık arttırabiliyorsunuz. Herşey hoş güzel tabi ki şimdilik. Standart programlarımı yükledikten sonra durum ne gösterir, paylaşırım.

Edit /

ICS ye göre daha hızlı
Ön kamerayı görmüyor ki o da V5 sürümle çözülür diye düşünüyorum nihayetinde orjinal sürüm değil. Ayrıca bazen kamerayı açıyor, şarjı biterken mesaj vs. yazıyorsanız eğer “garip ki” klavyeyi kapatıyor. En çok da bu kızdırıyor insanı ve “lap” diye şarjı bitiyor. Bakıyorsunuz %11 sonrada %0. Sonuç olarka Sony Xperia U için JB çıkartırsa çok hoş olur çünkü JB nin kullanımı çok tatlı ve pratik. Fakat JB bu şekilde “v4” uzun süre kullanılamıyor illaki orjinal sürüm istiyor. Ben ilk sürüme geri döndüm şimdilik mutluyum, dört gözle JB Xperia U sürümü bekleyiyorum.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir